Ik werk met het “PuurGezond & Slank in 8 stappen plan”. Ik heb de afgelopen jaren tijdens het begeleiden van mijn cliënten gemerkt dat het voor veel mensen overweldigend en daardoor soms ontmoedigend kan zijn om in één keer de hele leefstijl te veranderen.

 

PuurGezond staat voor bewust eten zonder pakjes en zakjes. Echt eten dat lekker en gezond is. Wanneer je op de PuurGezond manier eet, verbeter je je gezondheid en val je af. PuurGezond eten is lekker, gezond, eerlijk en duurzaam.

 

Puur
In de supermarkt zie je veel producten met gezondheidsclaims zoals ‘verrijkt met vitamines’ of goed voor ‘hart- en bloedvaten’. Je zou bijna geloven dat gezond eten heel ingewikkeld is en dat terwijl gezond eten zo simpel kan zijn. Pure, onbewerkte producten hebben veel meer smaak. Denk maar eens aan zelfgemaakte soep of pastasaus. Pure en onbewerkte producten bevatten geen chemische toevoegingen die je maar laten dooreten en die je verzadigingsgevoel verstoren. Puur en onbewerkte voeding geeft je veel langer een vol gevoel waardoor je niet snel ‘snaaitrek’ zult krijgen.

Gezond
Pure, onbewerkte producten leveren je volop voedingsstoffen, zoals vezels, gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Met het PuurGezond programma zul je merken dat je energieniveau stijgt en je letterlijk en figuurlijk beter in je vel  gaat zitten. Lekker en gezond eten hoeft echt niet veel tijd te kosten. Met de PuurGezond methode leer je om snel en makkelijk een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten.

PuurGezond & Slank in 8 stappen
Met PuurGezond & Slank in 8 stappen pas je heel geleidelijk je voedingspatroon aan. Bij ieder consult behandelen wij een ‘stap’ uit het programma, hierbij wordt iedere keer een ander aspect van een gezonde leefstijl behandelt en krijg je kleine opdrachten en informatie over de nieuwe stap mee. Hierdoor veranderen we heel geleidelijk jouw leefstijl en kun je je de nieuwe, gezonde leefstijl makkelijk eigen maken. Bovendien zullen je eetgewoontes blijvend veranderen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld twee maanden nodig hebben om hun leefstijl en voedingspatroon blijvend te veranderen.

Je wordt bij ieder consult gewogen en de percentages van je vet- en spiermassa worden bepaald. Daarnaast meet ik ook de omvang van je taille. Alles gebeurt in overleg met jou, we doen niets dat jij niet prettig vindt. De voortgang van jouw gewichtsverlies en de andere waardes worden tijdens ieder consult genoteerd. Jij krijgt deze gegevens samen met de nieuwe PuurGezond stap na ieder consult mee. Wanneer je tussentijds vragen hebt kun je mij altijd via Whatsapp, sms of mail benaderen, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na het volgen van het PuurGezond & Slank in 8 stappen plan ben jij in staat om zelf een gezond dagmenu samen te stellen en heb je een goed beweegpatroon. Uiteraard hoeft de begeleiding niet te stoppen na 8 weken. Zeker als je je streefgewicht na de 8 weken nog niet hebt bereikt gaan we, indien jij dat wenst, gewoon door tot jij je doel hebt gehaald.

 

 

Advies op maat
Naast het Puurgezond pakket is het ook mogelijk om een advies op maat te krijgen.
Hoe werkt dat?
Tijdens het kennismakingsgesprek kun je mij vertellen wat jouw wensen en doelen zijn.
Indien je besluit om met mij de strijd aan te gaan, krijg je van mij een voedingsdagboek met duidelijke instructies. Nadat jij het voedingsdagboek hebt bijgehouden kan ik een voedingsanalyse  en een advies op maat  maken.
Tijdens het intake-gesprek bespreek ik met jou de voedingsanalyse en geef ik jou mijn adviezen. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw leefwijze en eetgewoontes.
We gaan tijdens de intake ook wegen, we meten dan jouw gewicht, je vetpercentage en je spiermassa en ik bereken je BMI. Om een goed beeld te krijgen van jouw vetverdeling meet ik ook jouw taille-omvang, als je het prettig vindt om hierbij een dun hemdje te dragen is dat geen probleem.

Tijdens de vervolgconsulten gaan we ook wegen en meten en zullen we bespreken hoe de afgelopen week/ periode verlopen is. Waar nodig geef ik tips en adviezen.

Als je tussentijds vragen hebt, mag je mij altijd een berichtje via sms, Whatsapp of e-mail sturen, ik zal je dan zo snel mogelijk antwoord geven.

Mijn doel is om jou nieuwe eetgewoontes aan te leren die je een leven lang kunt volhouden. Ik werk niet met maaltijdvervangers, maar wil je leren om onbewust de goede keuzes op het gebied van voeding te gaan maken. Zo hoef je dus nooit meer aan de lijn.